؛ حجتالاسلام و المسلمين حسن روحاني رئيس جمهور کشورمان صبح امروز به منظور سخنراني به مناسبت فرا رسيدن 16 آذر روز دانشجو، در دانشگاه صنعتي شريف تهران حاضر شد.
برخي فکر ميکنند دولت فعلي دولت لبخند و مذاکره است/نظر من درباره شوراي نگهبان نظر قانون اساسي است
حجتالاسلام حسن روحاني در مراسم بزرگداشت روز دانشجو که در دانشگاه صنعتي شريف برگزار شد، شانزده آذر را روز دانشجو، دانشگاه، استقلالطلبي، آزاديخواهي و ايستادگي نخبگان ملت و دانشجويان در برابر استعمار و استبداد دانست و خاطرنشان کرد: 16 آذر سال 32 به هيچ مقطع زماني محصور نخواهد شد و 16 آذر روز تاريخي براي دانشگاهها و دانشجويان ملت بزرگ ايران است.
وي ادامه داد: دوران تاريک و سياهي بود، چند ماه بيشتر از کودتاي 28 مرداد نگذشته بود اما آن سه قهرمان در برابر لولههاي تفنگ ايستادند و بالاخره راهي را براي جوانان ما ترسيم کردند که در نهايت به 22 بهمن 57 که روز استقلال، آزادي و جمهوري اسلامي بود، منتهي شد.
روحاني ضمن گراميداشت 16 آذر و ياد و خاطره شهداي انقلاب اسلامي و دفاع مقدس اين روز را به همه دانشجويان عزيزي که با قامتي استوار و با زباني منتقدانه براي دفاع از کشور خود ايستادگي ميکنند تبريک گفت و اظهار داشت: بر همه شهيداني که دانشگاه را متحول کردند، طالقانيها، بهشتيها، مفتحها، بازرگانها و شريعتيها و همه کساني که براي دانشگاه علم، آزادي در برابر استبداد و استعمار ايستادگي کردند، درود و سلام ميفرستيم.
رئيسجمهور ادامه داد: من در سالهاي گذشته نيز موفق شدم 16 آذر در يکي از دانشگاههاي کشور حضور يافته و سخنان آن دانشجويان را بشنوم و نقد آنان را استماع کنم و امروز خوشحالم که در يک دانشگاه پر آوازه به نام شريف حضور دارم.
وي دانشجو، استاد، علم، فناوري، تحقيق به ويژه دانشگاههاي برتر فخر و افتخاري براي فرهنگ سرزمين و ملت ايران دانست و خاطرنشان کرد: قبل از آنکه در جمع شما حاضر شوم، در جمع مسئولان نشستي داشتيم و نکاتي را که مربوط به توسعه علمي دانشگاه هاي کشور از جمله دانشگاه شريف مطرح شد و من به آنان و به شما قول ميدهم که در سال آينده مشکلاتي که در جلسه مطرح شد دنبال کنم و به وعدهام عمل خواهم کرد.
روحاني با تشکر از همه تشکلهاي دانشجويي که در مراسم 16 آذر به سخن پرداختهاند، تصريح کرد: از همه تشکلهاي دانشجويي که در پشت اين تريبون نقد کردند، انتقاد کردند و برخي نقاط ضعف و نقاط قوت دولت را برشمردند تشکر ميکنم چرا که شايد بهترين جايي که بايد قدرت نقد شود دانشگاه است و اگر قدرت در هر کشوري مورد انتقاد و سوال قرار نگيرد به انحراف و استبداد کشيده خواهد شد.
وي افزود: تمام مسئولين کشور اين افتخار را دارند که مستقيم يا غيرمستقيم که منتخب ملت بزرگ و از طريق آراي مردم بر مسند قدرت تکيه زدند. هيچ مقامي در جمهوري اسلامي نداريم که مقام انتخابي نباشد.
رئيسجمهور اينکه برخي ميگويند در ايران مقامات بر دو دسته انتخابي و انتصابي هستند را تهمت دانست و گفت: همه مقامات در ايران يا مستقيم با آراي ملت و يا غيرمستقيم انتخاب ميشوند.
روحاني با بيان اينکه همه بايد مورد سوال قرار گيرند، گفت: هيچکس نبايد خود را مستثني از سوال ملت بداند و همه بايد به سوال مردم و پاسخگويي در برابر آن افتخار کنند.البته نقد برخي قوا و برخي نهادها کمي سخت و مشکل است. فعلا از دولت و رئيسجمهور شروع کنيم.
وي در ادامه تصريح کرد: دولت يازدهم اگر چيزي دارد و اگر پيشرفتي کرده در سايه حمايت مردم به ويژه جوانان و دانشجويان بوده است. ترديدي ندارم حمايتها، هدايتها و نقدهاي شما در بهبود کار مؤثر است. البته برخي لحنها اگر نرمتر شود قشنگتر است.
رئيسجمهور با بيان اينکه در نقد هم بايد اعتدال رعايت شود، گفت: هم در انتقاد و هم در تعريف نبايد افراط باشد بايد معتدلانه باشد. بايد فرصتهايي فراهم شود تا نقد و انتقاد را هم من و هم مسئولين بشنوند تا اشکالاتمان را اصلاح کنيم.
روحاني در ادامه تصريح کرد: ما هيچکدام معصوم و بي خطا نيستيم اما در عين حال تلاش ميکنيم گامهايي را به نفع مردم برداريم. ما در آنجايي موفق بوديم که مردم به صحنه آمدند. در موضوع هستهاي آن جايي موفق شديم که مردم به صحنه آمدند.
وي خاطرنشان کرد: مردم در انتخابات سال 92 مسئله هستهاي را به بحث گذاشتند و اين آغاز پيروزي ملت بود. موضوع هستهاي در انتخابات سال 92 به بحث گذاشته شد و نقد شد، آثار تحريم مورد بررسي قرار گرفت، راهحل مسئله مورد بحث قرار گرفت و مردم در رأي 92 به هستهاي هم رأي دادند جاي بحث دارد.
رئيسجمهور با بيان اينکه مردم در سال 92 به صحنه آمدند و مسئله هسته اي را مورد بحث قرار دادند، گفت: مردم راه را باز کردند تا ما بتوانيم راهي براي حل و فصل اين مسئله پيدا کنيم. چه راهي ما ميتوانستيم از طريق آن فشار را از دوش مردم برداريم.
روحاني در ادامه با بيان اينکه ما بايد در برخي مفاهيم و موضوعات به اجماع نظر برسيم، گفت: اين سخن حتي در موضوعات و مفاهيمي که به نظر ساده ميآيد نيز صدق ميکند. ما بايد راجع به عدالت، مبارزه با استعمار،منافع ملي، حاکميت ملي و حتي خود دانشگاه به وحدت نظر برسيم.
وي تصريح کرد: آيا در اين موضوعات در ديگر کشورها هم اختلاف نظر وجود دارد؟ مثلا در فرانسه اگر دولت A يا B سر کار بيايد درباره وظيفه دانشجو اختلاف نظر دارد و يا به يک اجماع نظر رسيدند؟ اين اجماع را شما دانشجويان بايد به وجود بياوريد.
رئيسجمهور در ادامه سخنان خود گفت: اينکه ما بايد در برابر ديگران بايستيم حرف درستي است، اينکه بايد به توان ملي تکيه کنيم و مشکلات کشور را با امکانات داخلي حل کنيم نيز درست است. حالا يا معني اين حرف اين است که نبايد با دنيا حرف بزنيم و يا اگر مشکلي داريم بايد تا مرز جنگ برويم؟
روحاني اضافه کرد: اگر توطئه عليه کشور ما باشد ما ميايستيم و پيروز ميشويم اما آيا جنگ نبايد آخرين راهحل باشد؟ اختلاف نظر در اين موارد است. اينکه بايد قدرت نظامي را افزايش دهيم بحثي نيست اما برخي فکر ميکنند دولت يازدهم دولت لبخند، منطق، مذاکره و گفتوگوست اما در ساخت سلاح و بنيه دفاعي کمتر است.
وي افزود: من اين موضوع را يکبار پاسخ دادم که اين دولت در طول دو سال در بنيه دفاعي در سلاحهاي راهبردي کاري که انجام داده به اندازه 10 سال قبل بوده است. پس معنايش اين نيست که ما داريم مذاکره ميکنيم، بنيه دفاعيمان را قوي نکنيم و هيچ وقت به فکر جنگ نباشيم.
رئيسجمهور با بيان اينکه جنگ وقتي رخ نميدهد که ما صددرصد آماده باشيم و گرنه جنگ بر ما تحميل ميشود، گفت: ما همزمان با پيروزي در مذاکرات برجام مهمترين موشکمان را آزمايش کرديم و شما اين را مشاهده کرديد.
روحاني با اشاره به نقد يک دانشجو از وضعيت اقتصادي کشور، اظهار داشت: علت اينکه ما توانستيم در مذاکرات هستهاي توفيق پيدا کنيم چه بود؟ اگر پنج دليل داشته باشد يکي از آنان ثبات و آرامش اقتصادي در داخل کشور بود.
رئيس جمهور گفت: در آغاز اين دولت تورم نقطه به نقطه 45 درصد بود امروز تورم در حال تک رقميشدن است يعني 36 واحد درصد در ظرف دو سال کاهش تورم داريم.
وي با بيان اينکه شاخصها معيار ماست گفت: در اين رابطه نتيجه نهايي بايد کمک کند تا در نهايت شاخصها عوض شود. رقابتها، انتخابات، اين جناح و آن جناح براي اين است که شاخصهاي اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي عوض شود.
روحاني تاکيد کرد: اگر نظرسنجيهايي که امروز صورت ميگيرد مانند گذشته باشد به اين معني است که ما پيشرفت نکردهايم. اگر اعتماد مردم به دولت و به هم در حال افزايش نباشد چه فرقي ميکند که کدام جناح يا دولت حاکم باشد.
رئيس جمهور يادآور شد: من حس ميکنم فضاي دانشگاه 94 نسبت به 92 زمين تا به آسمان فرق کرده است. البته ممکن است هنوز هم فضا امنيتي باشد ولي من اين را نميپسندم ما فضاي امن ميخواهيم نه فضاي امنيتي.
روحاني خطاب به دانشجويان گفت: من از شما ميپرسم آيا سال 90 ، 91 و 92 براي 16 آذر ميتوانستيم به اين راحتي اجتماع داشته باشيد؟ حالا که سال 93 و 94 است همه دنبال 16 آذر هستند. يک زماني بود که کسي جرات نميکرد بگويد جنبش دانشجويي.
وي افزود: اگر از لحاظ شاخص دانشگاه 94 با 91 فرق نکرده باشد حتما ما به عنوان دولت يازدهم محکوم هستيم. البته ممکن است با حد مطلوب فاصله داشته باشيم و برخي از نقدها که ميشود درست است. ما به نقطه مطلوب چه در اقتصاد و چه در سلامت که آمارها نشان ميدهد مردم راضي هستند به نقطه مطلوب نرسيدهايم.
رئيس جمهور تصريح کرد: راه دولت يازدهم نسبت به دانشگاه، وزارت علوم و دانشجو تغيير نکرده و از فرجي دانا تا فرهادي اين راه نبايد تغيير کند. البته از زمان نيليمنفرد.
وي گفت: ما خواستار اين هستيم که شاخصهاي ما شاخصهاي مطلوب باشند ميگويند از لحاظ رکود دولت حرکت مطلوبي نداشته است. اما آيا واقعا آمار اين را ميگويد؟
روحاني اضافه کرد: در سال 91 ما در عمق رکود بوديم در سال 92 به منهاي 1.9 رسانديم. در سال 93 رشد اقتصاد مثبت 3 شد.امسال سال سختي است و ممکن است آمار از لحاظ اقتصادي پايين باشد ولي مثبت خواهد بود.
رئيس جمهور گفت: دولت را نقد کنيد اشکالي ندارد. اما راهش اين است؟ خواست ما استقلال دانشگاهها است اين استقلال، آزادي و جمهوري اسلامي که به آن رسيديم از برکت تلاش دانشجويان براي استقلال بود. بنابراين دانشگاه بايد روي پاي خودش بايستد.
روحاني با بيان اينکه بايد امور اجرايي دانشگاهها به خودشان بازگردد ادامه داد: استقلال و آزادي دانشگاهها براي من بسيار مهم است. اگر دانشگاه در تحقيق و پژوهش آزاد باشد ما نميتوانيم به اهداف مدنظر دست پيدا کنيم.
رئيس جمهور در ادامه با بيان اينکه ما در شرايط بعد از برجام و تحول اقتصادي و تعامل با دنيا هستيم تاکيد کرد: دانشگاه بايد از اين فرصت براي تعامل علمي با دنيا استفاده کند. دانشگاه ما بايد از دانش ديگران استفاده کند. ديگران هم بايد بتوانند از دانش دانشمندان ما استفاده کنند و دانشجويان بايد از فضايي که به وجود ميآيد بهره ببرند.
روحاني در ادامه با اشاره به برگزاري انتخابات مجلس در سال جاري افزود: دانشگاه بايد حضور فعالتر در انتخابات داشته باشد. خيلي مهم است مجلس آينده چگونه باشد. از نظر دولت اين جناح و آن جناح ندارد. افرادي که به منافع ملي فکر ميکنند و منافع حزبي و شخصي خود را به منافع ملي ترجيح نميدهند و دلسوز مردم هستند بايد وارد مجلس شوند.
رئيس جمهور ادامه داد: ما بايد تلاش کنيم حماسه 92 را در سال 94 تکرار کنيم و بتوانيم با يک مجلسي که توانمندتر و قدرتمندتر است راه را ادامه دهيم و همه بايد تلاش کنيم.
روحاني در ادامه اظهار داشت: يکي ميگفت من نظر خاصي نسبت به شوراي نگهبان دارم. نظر من نسبت به شوراي نگهبان نظر قانون اساسي است. قانون اساسي شوراي نگهبان را ناظر ميداند ما هم اين شورا را ناظر ميدانيم.
وي در خاتمه گفت: در فضاي انتخابات بايد همه مسئولين، شوراي نگهبان، دانشجويان و همه تلاش کنند تا انتخابات پرشوري داشته باشم.
انتهاي پيام/بخ
اين خبر بروز رساني مي شود ...